این سه استاد دانشگاه، حقوق میلیونی می گیرند اما اجازه تدریس ندارند!

ساخت وبلاگ

این سه استاد دانشگاه، حقوق میلیونی می گیرند اما اجازه تدریس ندارند!با آغاز سال تحصیلی جدید، ریاست دانشکده برق و مخابرات دانشگاه شیراز، اخراج سه تن از اعضای هیأت علمی خود را آن هم با روندی کاملاً غیر قانونی در دستور کار قرار داد و تلاش کرد، ترکیب اعضای هیأت علمی دانشکده را تغییر دهد؛ هرچند این اقدام با مخالفت هیأت عالی جذب کشور ناکام ماند، پیگیری ها نشان می دهد، این سه استاد از ابتدای نیم سال دوم سال تحصیلی جاری ـ به رغم مخالفت های دانشجویی ـ قطعا اخراج خواهند شد.

به گزارش «تابناک»؛ دانشکده برق و مخابرات دانشگاه شیراز ـ که همچون تمامی دانشکده های دانشگاه های سراسری از طریق هیأت عالی جذب کشور اقدام به جذب استاد می کند ـ تلاش دارد سه تن از اعضای هیأت علمی خود را که دوره پنج ساله پیمانی آنها رو به پایان است، از دانشگاه اخراج کند؛ اقدامی که البته ماه هاست مدیران این دانشکده به دنبال آن هستند، ولی هر بار بنا به دلایلی به سر انجام نرسید.

علی حقدل دارای مدرک دکترای مهندسی مخابرات از دانشگاه شیراز، علیرضا و حامد مسندی دارای مدرک دکترای مخابرات ـ سیستم از دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دییگو آمریکا، اساتیدی هستند که در فرایند مورد اشاره ریاست دانشکده برق و مخابرات دانشگاه شیراز قصد اخراجشان را دارد.

سه استادی که نامشان برده شد، پنج سال پیش و بر اساس تشخیص هیأت عالی جذب کشور و پس از بررسی مدارک به استخدام دانشگاه شیراز درآمدند و بر اساس قوانین این هیأت تا پایان دوره پنج ساله هر گونه تصمیم در مورد وضعیت آنها در اختیار این هیأت قرار دارد.

به رغم نکته ای که به آن اشاره شد، پس از پایان چهار سال از دوران تدریس این سه استاد، ریاست دانشکده برق به هیأت عالی جذب نامه ای می نویسد و در این نامه درخواست اخراج این سه استاد را بنا به دلایلی از قبیل پایین بودن کیفیت آموزشی، عدم کسب امتیازهای پژوهشی لازم و نیز نارضایتی هیأت رئیسه دانشکده از وضعیت آنها را اعلام می کند.

به رغم درخواست هیأت رئیسه دانشکده مذکور، هیأت عالی جذب بنا به دلایلی از جمله عدم اتمام دوره پنج ساله پیمانی و نیز وجود شرایط مشابه برای تعداد زیادی از اساتید پیمانی دانشگاه شیراز، دستور به استمرار همکاری این سه استاد با دانشکده برق را اعلام می کند.

بررسی ها در مورد آخرین وضعیت این اساتید، حکایت از آن دارد که به رغم دستور هیأت عالی جذب مبنی بر استمرار همکاری، هیأت رئیسه دانشکده از ارائه درس به این سه استاد امتناع کرد و در نیم سال اول سال تحصیلی جاری، هیچ یک از این سه استاد نتوانستند در کلاس درس حاضر شوند. این در حالی است که بر اساس قانون هر سه این افراد تا پایان ماه گذشته حقوق و مزایای هیأت علمی خود را دریافت کردند.

حامد مسندی شیرازی، یکی از سه استاد مورد اشاره در گفت و گو با خبرنگار «تابناک»، در مورد مشکل پیش آمده و چرایی تصمیم ریاست دانشکده برای اخراج او و سه استاد دیگر گفت: آنها برای عملیاتی کردن این خواسته خود، موضوع عدم اکتساب امتیاز کافی علمی توسط من و دو استاد دیگر را مطرح می کنند و از آن گذشته، رئیس دانشکده در گزارش خود برای هیأت عالی جذب عملکرد ما را در بخش های مختلف از قبیل حضور در محیط آموزشی، نحوه تدریس، تعامل با دانشگاه و… ضعیف ارزیابی کرده است.

مسندی شیرازی ادامه داد: تأکید ریاست دانشکده بر به حد نصاب نرسیدن امتیاز علمی ما، در حالی است که هنوز دوره پنج ساله پیمانی بودن ما به اتمام نرسیده بود و از سویی وضعیت دیگر همکاران دانشکده نیز در این حوزه از ما بهتر نیست. علت این موضوع نیز آن است که در رشته ما کسب امتیاز علمی کار زیاد آسانی نیست و معمولاً اساتید برای اینکه به مشکل نخورند، قراردادهایشان تمدید می شود.

وی ادامه داد: جدا از موضوع امتیاز علمی و اینکه بر اساس این معیار باید بسیاری از اساتید دانشکده و دانشگاه اخراج شوند، موضوع دیگر این است که بر اساس فرم های ارزشیابی از دانشجویان آنها بالاترین نمره و رضایت را نسبت به نحوه و روش تدریس ما داشته اند.

این استاد در شرف اخراج از دانشگاه افزود: رئیس دانشکده بنا دارد از ترم آتی تحصیلی حکم اخراج ما را از طریق دانشگاه صادر کند و در ترم گذشته نیز علی رغم پرداخت حقوق و مزایا اجازه تدریس به من و دو استاد دیگر نداد.

مسندی در پاسخ به سؤال خبرنگار «تابناک»، در مورد فعالیت سیاسی و احتمال دخالت این موضوع در تصمیم گیری ها گفت: من تمام دوران تحصیلات دانشگاهی خودم را در آمریکا گذرانده ام و خودم را زیر مجموعه هیچ یک از طیف های سیاسی موجود در کشور تعریف نمی کنم. برای من سیاست در اولویت نیست و بیش از هرچیز به کیفیت علم و دانش خودم فکر می کنم. من بارها به صورت مستند به اساتیدی که با من مشکل دارند، گفته ام که فعالیت های بین المللی من در حوزه تخصص دانشگاهی از آنها بیشتر است.

در همین رابطه، «بهمن فیزابی» رئیس روابط عمومی دانشگاه شیراز به «تابناک»، گفت: موضوعی که شما از آن صحبت می کنید، مربوط به گذشته است و من در جریان آخرین تحولات آن نیستم. با این حال باید این موضوع را به عرض برسانم که مدیریت دانشگاه و ترکیب هیأت رئیسه در ماه گذشته تغییر کرده است و فکر می کنم این مشکل حل شده باشد.

نکات مهمی که در مورد شرایط این استاد دانشگاه شیراز و دو همکار دیگرش وجود دارد این است که این سه استاد در شرایطی در ترم گذشته از تدریس در دانشکده و فعالیت پژوهشی محروم شدند که حقوق و مزایای خود را از بیت المال دریافت کرده اند؛ اتفاقی عجیب که مصداق بارز اتلاف منابع در این دانشگاه است و باید مسئولان مربوطه به چرایی این تخلف ورود کنند.

به بیان دیگر، ریاست دانشکده با علم به پرداخت حقوق و مزایا به این سه استاد حداقل تا پایان نیم سال اول سال تحصیلی جاری از ارائه درس به آنها جلوگیری کرده و مشخص نیست، کلاس های خالی مانده را بر اساس کدام معیار و سنجه در اختیار سایر اساتید قرار داده است؟

نکته مهم دیگر آنکه ریاست دانشکده با ارسال زودهنگام پرونده درخواست اخراج این اساتید به هیأت عالی جذب، عملاً فرصت باقی مانده پنج ساله را برای رسیدن امتیاز احتمالی این افراد به حد لازم از آنها سلب کرده است؛ موضوعی که هرچند احتمالش کم بود، به هر حال ممکن بود این سه استاد بتوانند در سال آخر حد نصاب امتیازهای علمی لازم را کسب کنند.

به موارد بالا باید این را افزود که واکنش رئیس روابط عمومی دانشگاه در مورد این حادثه بیش از آنکه به مشکلات علمی و کیفیت پژوهشی این سه استاد اشاره داشته باشد، ناظر بر اختلافات مدیریتی است؛ موضوعی که این مسئول روابط عمومی امید دارد با تغییر ترکیب هیأت رئیسه دانشگاه حل شود!

بنابراین، به نظر می رسد ورود یک نهاد بی طرف خارجی برای بررسی شرایط این سه استاد و مقایسه وضعیت آنها با دیگر اساتید دانشکده ضروری باشد؛ اتفاقی که می تواند ضمن اجرای عدالت، حقیقت اشکال پیش آمده را نیز روشن کرده و در اختیار افکار عمومی قرار دهد.

کلیپ های تاپ...
ما را در سایت کلیپ های تاپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی cliptop بازدید : 209 تاريخ : يکشنبه 8 بهمن 1396 ساعت: 15:42